Srebrenica: Pregovori u toku, jedinstvo Srba na ispitu

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCIC Novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić govori na konferenciji za medije. Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi sinoć je upućena preteća SMS poruka.
Novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić govori na konferenciji za medije. Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi sinoć je upućena preteća SMS poruka. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je danas da očekuje da će kriza vladajuće većine u Opštini Srebrenica biti prevaziđena navodeći da su pregovori stranaka u toku.
Grafit Srebrenica - Sputnik Srbija
Puklo srpsko jedinstvo u Srebrenici, SDS ide u koaliciju sa SDA (video)

„Pregovori su u toku kako bi se ta kriza prevazišla i kako ne bi eskalirala u veću krizu“, rekao je Grujičić novinarima dodajući da je razgovarao sa mnogim predstavnicima stranaka.

Banjalučki mediji ranije su pisali da će po svemu sudeći opoziciona SDS u RS, ući u koaliciju sa SDA, nakon što je 11 od 21 odbornika, uputilo zahtev za vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će tražiti smenu predsednika i potpredsednika Skupštine opštine što bi praktično značilo i formiranje nove skupštinske većine.

Grujičić je potvrdio da mu je stiglo 11 potpisa sa zahtevom da se održi vanredna skupština na kojoj bi se promenilo rukovodstvo sadašnje skupštine.

On je za ponedeljak najavio kolegijum na kome će se odlučiti da li će biti vanredna ili redovna skupština koja je već dogovorena za 23. mart.

Mladen Grujičić - Sputnik Srbija
Tuča za fotelje deli Srbe u Srebrenici

„Nadam se da će sledeća skupština biti redovna na kojoj će se izabrati i zamenik načelnika i načelnici i sve strukture koje još nedostaju kako bi imali pun kapacitet i nastavili sa radom kako smo zacrtali“, rekao je Grujičić.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije danas da će u opštini Srebrenica biti održana većina sa SNSD-om i partnerima koji to žele.

„Očigledno da SDS ima obavezu prema SDA. Očigledno da SDS želi da vrati SDA u Srebrenicu i zbog toga tamo postoje neki problemi“, rekao je Dodik novinarima u Srpcu.

Skupština opštine danas je svečanom sednicom obeležila Dan opštine.

Srebrenički imam Idriz Halilović - Sputnik Srbija
Srpska posla u Srpskoj

Tim povodom uručena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima, a dobitnik najvećeg priznanja je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić — Plakete sa zlatnim grbom opštine Srebrenica koja mu je dodeljena za ogroman doprinos i pomoć oporavku i razvoju opštine.

Grujičić je rekao da su nagrađeni oni koji su najviše doprineli razvoju i boljitku Srebrenice, koji su kako je rekao, prepoznali da ovde treba pomoći i koji svakodnevno usmeravaju pažnju prema ovom gradu da bi bio bolje mesto za život.

„Želimo da predstavimo Srebrenicu u boljem svetlu, koja je okrenuta budućnosti i ekonomskom razvoju i to je jedino što može da zadrži ovaj mali broj stanovnika koji je u njoj ostao da živi“, poručio je on.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala