Slučaj revizija: Softiću platili 150.000 KM „ni za šta“

© AP Photo / Amel EmricBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sakibu Softiću, kome je legitimitet agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu upravo ova pravosudna institucija osporila još u maju prošle godine, obećana je isplata 150.000 KM (više od 75.000 evra).

Isplata je obećana, kako je objavio „Avaz“, na osnovu ugovora o delu koji je potpisan 11. maja 2016. za „obavljanje pravnih poslova i analiza, a u cilju otpočinjanja procesa revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije“.

Sakib Softić - Sputnik Srbija
Tužilaštvo pokreće postupak protiv Sakiba Sofića

Pozivajući se na dokumenta u koja je imao uvid, sarajevski list navodi da je šokantno što je u ugovoru koji je sa Softićem potpisao Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA, kao naručilac ovog posla, jasno bilo precizirano još pre godinu dana da treba „utvrditi da li je punomoć izdata agentu u postupku koji je okončan presudom 2007. godine pravno valjana u eventualnom postupku revizije“.

Sve ovo Softić i Izetbegović mesecima su krili od javnosti BiH, prvenstveno od Bošnjaka, koje su ubeđivali da je agent BiH legitiman i da su uredno predali zahtev za reviziju presude, piše „Avaz“.

Osim Izetbegovića, ugovor sa Softićem potpisala je i Fadila Memišević, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Pravda za BiH“, koja mu je i isplatila novac, prvo 11. maja prošle godine 30.000 KM, a, kako je precizirano, 120.000 KM po završetku posla.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala