Pronađena tela dvojice pilota ruskog helikoptera (video)

© AP Photo / Cem Bakırcı/DepoHelikopter u kome su poginuli ruski državljani, Istanbul
Helikopter u kome su poginuli ruski državljani, Istanbul - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Istanbula saopštile su da su pronađena tela dvojice pilota helikoptera koji se u petak ujutru srušio u Istanbulu, kao i da je u nesreći poginulo sedmoro ljudi.

Piloti helikoptera nisu odgovarali na poziv dispečera aerodroma „Ataturk“ nakon poletanja, saopštila je agencija Dogan.

„Dobar dan, imamo vaš plan letenja. Mogu li da dobijem od vas potvrdu odredišta i predviđene maršrute?“, naveo je dispečer aerodroma u komunikaciji sa pilotom helikoptera. 

Agencija navodi da piloti na to pitanje nisu odgovorili. 

Tela Rusa koji su poginuli prilikom pada helikoptera u Istanbulu ne mogu se vizuelno identifikovati, te je naložena DNK-ekspertiza, saopštio je Generalni konzulat Rusije u tom gradu. 

Ranije je saopšteno da je jutros u predgrađu Istanbula Bukčekmedžea pao helikopter u kojem su se nalazila četiri ruska državljanina.

Prema informacijama medija, helikopter pripada kompaniji „Edzačibaši“. U njemu je bilo sedam putnika, od kojih dva pilota. Među putnicima su se nalazili rukovodioci kompanija i njihovi inostrani gosti.

Kako javljaju mediji, među poginulima su Aleksandar Vanin, Igor Kočergin, Ljudmila Čurova i Elena Badraga, kao i Salim Ozen — svi biznismeni.

Ranije je predsednik opštine Bukčekmedže Hasan Akgun saopštio da ja najmanje pet osoba poginulo u nesreći helikoptera koji je pao na auto-put, verovatno zbog magle. Katastrofa se dogodila u 9 sati i 20 minuta, 5-6 minuta nakon poletanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala