„Rosoboroneksport“ se ne boji američkih zabrana

© Sputnik / Jevgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaRuska korporacija "Rosoboroneksport"
Ruska korporacija Rosoboroneksport - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kongres je usvojio plan budžeta za Pentagon kojim se predviđa zabrana saradnje resora sa ruskom vojnom korporacijom „Rosoboroneksport“. Ruska kompanija navodi da odluka Kongresa nikako neće uticati na njihov rad.
Kapitol, sedište Kongresa Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Vašingtonu ponestaje kandidata za nove sankcije

„Radi se o tome da je ta zabrana Pentagona uvedena davno i nije ukidana. Sada su se setili da je dopune, jer su SAD utvrdile program finansiranja Pentagona do jeseni 2017. godine“, rekao je Sputnjiku predstavnik ruske kompanije.

Plan budžeta predviđa izdvajanje 578 milijardi dolara za vojne potrebe. Za njega je glasao 371 kongresmen, dok je protiv toga bilo 48.

„Ministar odbrane ne može da koristi ova sredstva za zaključivanje ugovora sa ‘Rosoboroneksportom’“, navodi se u projektu. U njemu se ukazuje da ograničenje treba da ostane na snazi sve dok ruska korporacija ne prekine da „isporučuje vojnu opremu Vladi Sirije, kao i dok ruske oružane snage ne napuste Krim“.

Šef Pentagona bi mogao da pokuša da promeni ovu situaciju, ako nakon konsultacija sa generalnim sekretarom i direktorom nacionalne obaveštajne službe reše da je takva saradnja u skladu sa američkim interesima. On, takođe, treba da ubedi u to i komitet za naoružanje američkog Kongresa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala