Bela kuća: Izveštaji o kontaktima Trampa sa ruskim ambasadorom su apsurdni

© REUTERS / Jonathan ErnstDonald Tramp grli američku zastavu na mitingu u Tampi
Donald Tramp grli američku zastavu na mitingu u Tampi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Medijski izveštaji o susretu američkog predsednika Donalda Trampa sa ambasadorom Rusije u SAD Sergejem Kisljakom su netačni i apsurdni, izjavila je zamenica portparola Bele kuće.
Kremlj - Sputnik Srbija
Rusija: Medijski vandalizam i laži o ruskom ambasadoru u SAD

U maju 2016. „Volstrit džurnal“ je pisao da je Tramp održao sastanak sa Kisljakom na VIP prijemu u američkoj prestonici. U utorak su se američki mediji vratili ovoj temi i zatražili od Bele kuće da je komentariše.

„Bilo je prisutno nekoliko ambasadora. Gospodin Tramp je na prijemu proveo oko pet minuta i zatim odmah otišao do podijuma. Ne sećamo se sa kim se možda rukovao na prijemu i nismo odgovorni za pozivanje ili proveru gostiju. Tvrdnje da su se oni sreli ili da je održan sastanak neistinite su i apsurdne“, izjavila je Sara Hakabi Sanders za „Biznis insajder“ komentarišući izveštaj.

Pitanje navodnih kontakata između zvaničnika Trampove administracije i Kisljaka se poslednjih nekoliko meseci našlo u centru pažnje. Početkom marta američki mediji su saopštili, pozivajući se na neimenovane obaveštajne izvore, da je ovaj diplomata „vrhunski špijun“ i „agent za vrbovanje“ zbog njegove navodne bliskosti sa ruskom obaveštajnom službom.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odbacila je tvrdnje američkih medija, rekavši da je posao Kisljakova kao diplomate da stvara kontakte u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala