Podaci o nelegalnim akcijama CIA na izvol’te

© AP Photo / Carolyn KasterLogo Centralne obaveštajne agencije (CIA) i američka zastava
Logo Centralne obaveštajne agencije (CIA) i američka zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
U utorak 7. marta na sajtu „Vikiliksa“ počinje objavljivanje serije podataka ukradenih od Centralne obaveštajne agencije (CIA). Administracija portala je saopštila da ta serija curenja iz CIA, pod kodnim imenom „Volt 7“, sadrži informacije o globalnom nadzoru američkih obaveštajnih agencija.

„Prvi deo serije ’Nulta godina‘ sastoji se od 8.761 dokumenta i foldera izvučenih iz zatvorene mreže sa visokim stepenom zaštite koja se nalazi u Centru za kibernetičku inteligenciju u Lengliju u Virdžiniji“, navodi se u saopštenju „Vikiliksa“.

​„Vikiliks“ precizira da „Nulta godina“ pokazuje obim programa CIA za tajno hakovanje različitih uređaja Eplovih ajfona, Guglovih androida i Majkrosoftovog vindousa, kao Samsung televizora koji uz pomoć virusa mogu da se pretvore u prislušne uređaje.

Prema navodima sajta, iz dokumenata se vidi da je CIA izdavala hakerima diplomatske pasoše i obezbeđivali pokriće Stejt departmenta. Jedan od dokumenata je spisak instrukcija za hakere CIA koji su putovali u Frankfurt.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala