RT: Sanjaćete nas kao medveda

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaPaviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju
Paviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna i odgovorna urednica televizije RT Margarita Simonjan komentarisala je izjavu američkog senatora Marka Vornera da su ruski hakeri preusmeravali korisnike pretraživača u SAD na sajt RT i druge ruske izvore.
RT - Sputnik Srbija
Ruska istina najviše boli Zapad

Ranije je Vorner za Si-Bi-Es rekao da je Rusija organizovala „akciju mešanja u američke izbore neviđenih razmera“. Prema njegovim rečima „na hiljade internet trolova postavljalo je lažne informacije i pokušalo njima da manipuliše“.

„Upotrebljeni su određeni algoritmi da bi se pri pretraživanju neke informacije na Guglu pojavile ruske vesti, bilo da je to RT ili neki drugi izvor lažnih vesti“, rekao je senator i podsetio o „hakovanju servera Nacionalnog komiteta Demokratske partije i curenjima koja su imala cilj da povećaju šanse za pobedu Donalda Trampa.

Komentarišući izjavu političara, Simonjanova je Vorneru savetovala da upozna princip rada internet pretraživača.

Glavna urednica RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Borba protiv lažnih vesti u Evropi postala sredstvo protiv RT i Sputnjika

„Može li neko da objasni američkom senatoru kako rade internet pretraživači. Inače će me sanjati kao medveda i dobiti napad“, izjavila je Simonjanova.

Optužbe američkih političara i obaveštajnih službi upućene Rusiji čuju se redovno, ali ne daju konkretne dokaze. Moskva je napade nazvala „potpuno neosnovanim“ i naglasila da histerija u Vašingtonu šteti odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala