Roboti-prijatelji postaju stvarnost u Japanu (video)

Pratite nasTelegramOdyssey
Japanska kompanija napravila je virtuelnog robota koji pomaže po kući i služi kao prijatelj.

Roboti već „žive“ u ljudskim domovima i pomažu ljudima da rade ono što oni ne vole, kao što je vođenje domaćinstva. Nedavno su predstavljeni virtuelni roboti poput „Gugl houm“, koji pomažu da se automatizuju stambene prostorije. Ali japanska kompanija „Gejtboks“ učinila je korak dalje i stvorila virtuelnog robota sa animiranim 3D hologramom devojke napravljenim za interakciju sa svojim vlasnikom.

„Gejtboks“ je projekciona cev težine pet kilograma koja prikazuje lik unutar cevi koja ima kameru, stereo zvučnike, mikrofon, senzore za pokret, toplotu, vlagu, osvetljenje, tastere i priključak za slušalice za lično slušanje. Sve je dizajnirano da komunikacija sa robotom bude laka i nalik na životnu.

Uređaj se može povezati na kućnu mrežu i omogućava automatizovanje nekih zadataka, kao što je uključivanje ili isključivanje svetla i kućnih aparata.

„Gejtboks“ se povezuje sa iOS ili Android aplikacijom koja omogućava korisnicima da ćaskaju sa likom kada su van kuće.

Plavokosa devojka unutar cevi zove se Azuma Hikari, i čak ima svoj veb-sajt. Na sajtu piše da je ona „dimenzionalni putnik“. Azuma ima 20 godina i visoka je 158 cm. Voli da gleda anime kao hobi, a njena specijalnost je pravljenje jaja na oko. Navedeno je i da voli krofne i ne voli insekte. Njen san je da pomaže ljudima koji žele naporno da rade.

Azuma ima dva glasa koje vlasnik može da bira. „Gejtboks“ ju je nazvao „prvim likom“, što ukazuje da će postojati opcije za više likova sa kojima će se komunicirati u budućnosti.

Ovaj uređaj košta 289.000 jena (2.600 dolara). Zasad je podržan samo japanski jezik, ali kompanija planira da u decembru 2017. pokrene englesku verziju.

Na osnovu njihove reklame, njihova ciljna grupa su neženje koje će, najverovatnije, koristiti robote za kućne poslove i dobijanje moralne podrške i komunikaciju — upravo ono za šta su u prošlosti bile potrebne prave devojke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala