Medvedev: U ekonomiji nastupila promena vremena

© Sputnik / Jevgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je ruska ekonomija ušla u fazu rasta i da se u 2017. godini očekuje da se on kreće između 1 i 2 odsto, a akcioni plan Vlade Ruske Federacije do 2025. godine usmeren je na rast od 3 odsto i više.
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev: Ne plašite se, neće nam ukinuti sankcije

„Ekonomska ’vremenska prognoza‘ se menja. Potpuno je jasno da je naša ekonomija ušla, možda još ne tako sigurno, ali ipak ušla u fazu rasta. Pad je završen. Ove godine očekujemo rast ekonomije od između 1 i 2 odsto. To već nije loše, jer je to nivo rasta u Evropi, mada bi moglo da bude i bolje. I taj program koji sad pripremamo — akcioni plan Vlade do 2025. godine, usmeren je upravo na tri i više procenata rasta ekonomije“, rekao je Medvedev u intervjuu za „Vesti u subotu“.

„Vrlo je važno što smo ipak uspeli da savladamo inflaciju. Nije bilo tako davno da se činilo kako se inflacija ponovo razbuktala nakon devalvacije rublje“, dodao je on.

„Ona je bila dvocifrena, i to je bio jak udarac za dohodak stanovništva, nikome se to nije posebno sviđalo, osim možda određenim segmentima biznisa koji su uvek na devalvaciji dobijali“, rekao je Medvedev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala