Desetine kongresmena razgovaralo sa ruskim diplomatama poslednjih godina

© Fotolia / PozdeevvsAmerički Kongres
Američki Kongres - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Predstavničkog doma SAD Pol Rajan izjavio je da se u proteklih nekoliko godina sa ruskim diplomatama sastajalo na desetine, ako ne i stotine kongresmena.
Američki državni tužilac Džef Sešns govori na konferenciji za medije u Ministarstvu pravde u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Američki tužilac: Sa ruskim ambasadorom nisam razgovarao o izborima

„To je uobičajena situacija. Mi se kao članovi Kongresa sa ambasadorima srećemo stalno. To je njihov posao — da se sastaju sa članovima Kongresa i izražavaju svoje interese ili zabrinutost, a posebno se to tiče članova odbora koji su vezani za spoljnu politiku, oružane snage ili međunarodne odnose“, rekao je Rajan u intervjuu za „Foks njuz“ odgovarajući na pitanje koliko kongresmena je razgovaralo sa ruskim ambasadorom ili drugim ruskim diplomatama u poslednjih nekoliko godina.

Skandal u američkoj administraciji nastavljen je nakon objavljivanja teksta u „Vašington postu“ da je ministar pravde Džef Sešons 2016. godine dva puta razgovarao sa ambasadorom Rusije Sergejem Kisljakom. Sešons je u to vreme bio senator SAD i podržavao je predizbornu kampanju Donalda Trampa.

Međutim, on se na te razgovore nije osvrnuo odgovarajući na pitanje za vreme rasprave u Senatu u januaru, tokom koje je razmatrana njegova kandidatura za ministra pravde. Na osnovu toga, lideri demokrata u Predstavničkom domu i Senatu, Nensi Pelosi i Čak Šumer, zahtevali su ostavku generalnog tužioca. Sešons je izjavio da sa ruskim diplomatama nije razgovarao o izborima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala