Investicije u rusku industrijsku zonu u Egiptu premašiće 20 milijardi dolara

© Sputnik / Eduard PesovKairo
Kairo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Investicije u rusku industrijsku zonu u Egiptu mogu dostići iznos od preko 20 milijardi dolara u narednih 30 godina, izjavio je generalni direktor tamošnjeg naučno-tehnološkog parka „Moskva“ Igor Iščenko.

Kako je rekao, projekat koji će se nalaziti istočno od grada Port Said realizovaće se na osnovu privatnih investicija u tri faze, a predviđeno je da se pored industrijskih objekata izgrade i stambene i rekreacione zone.

Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Rogozin: Nadam se povećanju izvoza oružja u Egipat

„Računamo da će projekat biti interesantan investitorima, već postoji čitava grupa ljudi koji su zainteresovani da investiraju u logističke centre“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, projekat će u najvećoj meri biti namenjen upravo građanima Egipta i osiguraće oko 25.000 novih radnih mesta.

Sa druge strane, direktor Ruskog izvoznog centra Petar Fradkov rekao je da će kompanijama koje budu investirale u industrijsku zonu u Egiptu biti ponuđene garancije, kao i krediti po veoma povoljnim uslovima.

Istovremeno, on je ocenio da je neophodno formirati zajedničke rusko-egipatske projekte, koji će privući pažnju i drugih zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala