Veliki obrt u Francuskoj: Žipe spreman da uskoči umesto Fijona

© REUTERS / Stephane MaheAlen Žipe
Alen Žipe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši francuski premijer Alen Žipe spreman je da istupi kao predsednički kandidat konzervativaca ukoliko aktuelni kandidat Fransoa Fijon odluči da se povuče iz trke za predsednika, izjavio je danas Žipeov saradnik koji je želeo da ostane anoniman.

Istovremeno, Fijonov glavni portparol Tijeri Soler objavio je danas na svom nalogu na Tviteru da je odlučio da podnese ostavku na tu funkciju, preneo je Rojters.

​S druge strane, AFP je objavio da je neimenovani izvor rekao da Žipe (71) neće odbiti kandidaturu ukoliko se ispune svi uslovi.

„Fransoa Fijon mora da odluči da se povuče, a okupljeni oko desnog krila i centra moraju ujedinjeno da stanu iza njega“, rekao je on.

Francuski predsednički kandidat Fransoa Fijon i njegova supruga Penelopa Fijon - Sputnik Srbija
Francuska predsednička trka: Supruga uhapšena, Fijon poručio: Ne povlačim se

Fijon je, međutim, nedavno poručio da se neće povući iz trke za predsednika, uprkos tome što je dobio poziv od sudija zbog navoda da je supruzi i deci dao lažna radna mesta u parlamentu.

Francusko tužilaštvo je odlučilo da protiv konzervativnog predsedničkog kandidata Fransoa Fijona pokrene sudsku istragu zbog navoda da je supruzi i deci dao lažna radna mesta u parlamentu nakon preliminarne istrage koja je započeta 25. januara.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala