Tramp demokratama: A ko je pio kafu s Putinom? (foto)

© Sputnik / Mihail Metcelь / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin pije čaj
Vladimir Putin pije čaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru fotografiju ruskog lidera Vladimira Putina za vreme razgovora sa liderom Demokratske partije u Senatu Čakom Šumerom, koji je ranije pozivao na ostavku ministra pravde SAD Džefa Sešonsa zbog razgovora sa američkim ambasadorom.

„Treba odmah da počnemo istragu o Čeku Šumeru i njegovoj vezi sa Rusijom i Putinom. Apsolutni licemer!“, napisao je Tramp na svom nalogu, objavivši i fotografiju na kojem Šumer stoji pored Putina. Na fotografiji su obojica, sudeći po svemu, u dobrom raspoloženju i nekome se smeju.

Podsetimo da su Trampovi „zahtevi“ ironija — upravo Šumer je pozvao ministra pravde SAD Džefa Sešonsa da podnese ostavku zbog sastanka sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom za vreme Trampove predizborne kampanje.

Međutim, Šumer je već odgovorio Trampu.

„Spreman sam pod zakletvom da govorim o svojim kontaktima sa gospodinom Putinom i njegovim kolegama. To je bilo 2003. godine pred medijima i u javnosti. Da li ste vi i vaš tim spremni?“, obratio se senator predsedniku na svom nalogu.

Ranije je Tramp nazvao „lovom na veštice“ optužbe na račun Sešonsa koji se našao u centru skandala nakon saopštenja o njegovom sastanku sa Kisljakom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala