Tramp: U potpunosti verujem Sešonsu

© AP Photo / Jim Lo ScalzoDonald Tramp u Kongresu SAD
Donald Tramp u Kongresu SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da u potpunosti veruje glavnom tužiocu Džefu Sešonsu, koga su američki zvaničnici optužili da je prilikom saslušanja u Senatu sakrio informaciju o tome da se tokom predizborne kampanje u dva navrata sastao sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom.

Tramp je takođe rekao da ne misli da bi Sešons trebalo da podnese ostavku iako to zahtevaju demokrate i pojedini republikanci u Kongresu.

Bela kuća - Sputnik Srbija
Bela kuća: Sešons se sa ruskim ambasadorom sastajao zvanično

Prethodno se oglasila i administracija Bele kuće koja tvrdi da se glavni tužilac SAD Džef Sešons sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom sastajao zvanično, kao i da na tu temu nije dovodio Senat u zabludu.

List „Vašington post“ saopštio je da je glavni tužilac SAD Džef Sešons prošle godine u dva navrata razgovarao sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom. On je u to vreme bio senator i podržavao je predizbornu kampanju Donalda Trampa.

Na osnovu toga je lider demokrata u Predstavničkom domu Nensi Pelosi zatražila hitnu ostavku Sešonsa, a to je učinio i lider demokrata u Senatu Čak Šumer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala