Mektić: Ambasadorka BiH u Hagu nije ni za mesnu zajednicu u Somaliji

© Sputnik / Artur Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaHag, Holandija, istorijski centar grada
Hag, Holandija, istorijski centar grada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković nakon otvaranja pisma ne bih dao da predstavlja Bosnu i Hercegovinu ni u mesnoj zajednici u Somaliji, rekao je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić komentarišući otvaranje pisma iz Haga upućeno predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.
Policija BiH - arhivska - Sputnik Srbija
Obaveštajna struktura BiH pod uticajem Izetbegovića

Mektić je izjavio da je istraga u okviru Ministarstva spoljnih poslova pokazala da je pismo upućeno Mladenu Ivaniću otvoreno, prenosi N1.

„Znači li to da ja ne smem svoju tašnu da ostavim u ambasadi i da odem do toaleta, hoće li neko da je otvori? Pozvaću direktora SIPA da analizira jednu situaciju. Ambasada BiH je područje BiH, i tamo je počinjeno krivično delo, povreda tajnosti pisma. Tražiću da se sprovede istraga“, rekao je on.

„Za mene je ona počinila najmanje jedno krivično delo, a to je nesavestan rad. To nije stvar pisma. Ustav BiH garantuje tajnost pisma“, poručio je Mektić.

Komentarišući reviziju presude, Mektić je nedavno uputio oštre poruke Bakiru Izetbegoviću.

„Uputio sam oštre reči prema njemu i nekim aktivnostima jer sam smatrao da će kriza, na način na koji je vodi, dovesti do toga da će BiH postati nemoguća misija“, kaže Mektić.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala