Pale smene zbog skandala na dodeli Oskara

© Flickr / PrayitnoStatua Oskara
Statua Oskara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Američke filmske akademije koja dodeljuje nagradu Oskar saopštila je da dvoje službenika firme PvC, koji su bili zaduženi za prebrojavanje glasova i koverte sa imenima pobednika, nikada više neće raditi na organizaciji i sprovođenju ove manifestacije.
Beri Dženkis prima nagradu za najbolji film Mesečina na dodeli Oskara u Los Anđelesu - Sputnik Srbija
Skandal na dodeli Oskara: „Mesečina“ bacila senku na „La-la lend“ (video)

Predsednica akademije Čeril Bun Ajsaks rekla je za AP da se preispituje saradnja Američke filmske akademije sa tom firmom. Dvoje službenika iz firme PvC, Brajan Kulinan i Marta Ruiz, bili su zaduženi za pobedničke koverte na ceremoniji dodele Oskara u subotu.

Kulinan je u bekstejdžu putem Tvitera slao fotografiju glumice Eme Stoun samo nekoliko minuta pre nego što je voditeljima ceremonije, Vorenu Bitiju i Fej Danavej, predao pogrešan koverat o tome koji je film proglašen za najbolji.

Bun Ajsaks kaže da je to skrenulo Kulinanovu pažnju i dovelo do greške.

Firma PvC, koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobednika na dodeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog ovog incidenta.

Džordan Horovic i ekipa filma La-la lend na ceremoniji dodele nagrade Oskar u Los Anđelesu - Sputnik Srbija
Opet ruski hakeri: Društvene mreže ismejale grešku na dodeli Oskara

Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave — ali prekasno, rekli su zvaničnici za AP.

Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film, umesto pravog pobednika „Mesečine“, proglasila „La-la lend“, a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu objasnio šta se dogodilo.

Rekao je da je otvorio kovertu i da se zbunio kad je video da na njoj piše „Ema Stoun. La-La lend“, dodavši da je to jedna od najčudnijih stvari koja mu se ikad dogodila.

© Sputnik / Vitalij PodvickiRuski hakeri dodeljuju Oskara
Ruski hakeri dodeljuju Oskara - Sputnik Srbija
Ruski hakeri dodeljuju Oskara

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala