Kongres: Nema dokaza o Trampovim vezama i ruskog mešanja u izbore

© Foto : PixabayKapitol, sedište Kongresa Sjedinjenih Američkih Država
Kapitol, sedište Kongresa Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan izjavio je da nema dovoljno dokaza da su postojale veze bilo kakvih građana Amerike, uključujući članove time predsednika SAD Donalda Trampa, sa pokušajima Rusije da se umeša u predsedničke izbore.

„Prvo, nama je poznato da je Rusija pokušala da utiče na tok izbora u SAD, ali nijedna istraga nije pokazala da je bilo koji građanin SAD, uključujući i Trampov tim, bio uključen u taj proces“, rekao je on.

Kremlj - Sputnik Srbija
Rusija: Medijski vandalizam i laži o ruskom ambasadoru u SAD

Prethodno je list „Vašington post“ saopštio da je glavni tužilac SAD Džef Sešons prošle godine u dva navrata razgovarao sa ruskim ambasadorom Sergejom Kiseljakom. On je u to vreme bio senator i podržavao je predizbornu kampanju Donalda Trampa.

Na osnovu toga je lider demokrata u Predstavničkom domu Nensi Pelosi zatražila hitnu ostavku Sešonsa, budući da je, kako je rekla, tužilac lagao pod zakletvom.

Američke specijalne službe optužile su Rusiju da je pokušala da utiče na tok predsedničkih izbora u SAD, kao i da je pomagala kandidatu Donaldu Trampu.

Kremlj je odbacio te navode, a to je učinila i Trampova administracija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala