Vučić: Drugi krug izvestan, izbori će biti teški

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPremijer Srbije Aleksandar Vučić govori na vanrednoj konferenciji za medije povodom situacije na Kosmetu.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić govori na vanrednoj konferenciji za medije povodom situacije na Kosmetu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić procenjuje da će predsednik biti izabran u drugom krugu i da će izbori biti teški, ističući da će kampanja opozicionih kandidata biti usmerena protiv dobrih rezultata njegove vlade.

„Predsednički izbori će biti užasno teški. Biće teški i za mene lično, jer celokupna kampanja protivnika iz DOS-a svodi se na isto — napadni na sve što je dobro urađeno“, rekao je Vučić u intervjuu za sutrašnji „Kurir“.

On procenjuje da „što je više kandidata, izvesniji je drugi krug“.

Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija
Predsednički izbori 2. aprila

Na kritike opozicije da je ostavljeno samo mesec dana za kampanju, Vučić odgovora da „šta god da je bilo, njima ne bi odgovaralo“.

Kandidati opozicije imaju kampanju u kojoj se ne bave problemima, programom ili planovima, konstatuje Vučić.

„Ideja im je ’mrzimo Vučića i želimo da budemo na vlasti‘. I to je uredu, ali nije dobro rešenje za Srbiju“, ukazao je Vučić.

Vučić ističe da će voditi kampanju u kojoj će predstaviti šta misli da Srbija mora da uradi i šta su najvažniji zadaci.

„Prvo, očuvanje mira i stabilnosti, kontrola Vlade Srbije i podrška za teške mere koje moraju da se donose, a ne svakodnevno cinično zvocanje“.

Vučić je naglasio da je za njega najvažnije da su Srbiji potrebni oni koji imaju snove, a ne oni kojis u cinici i koji "umeju samo da kibicijuju i dobacuju“.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Kakvi god da budu izbori, kampanja će biti kratka

Treće je, kako je naveo, da se Vladi pruži podrška kroz kontakte sa vladama, privrednicima u inostranstvu, ali i zemlji, kako bi se pružila podrška rastu srpske privrede.

O tome koja će mu biti tri glavna aduta kada bude ubeđivao glasače da glasaju za njega, Vučić odgovara:„Pod jedan — ozbiljan, temeljan i naporan rad, pod dva je disciplina i odgovornost dok je treće svakodnevna i celodnevna borba za očuvanje slobode, nezavisnosti i suvereniteta Srbije“.

Vučić procenjuje da su šanse za pobedu ’pola-pola‘.

„Bio sam sasvim ozbiljan kada sam rekao da su mogućnosti za našu pobedu 50 odsto i 50 odsto šanse za pobedu jednog od dosovskih i radikalskog kandidat. Mrtva je trka između sve trojice zbog nivao podrške“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala