SAD: Rusija i Sirija greškom gađale položaje arapske koalicije

© Ministry of defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski avion Su-34 tokom vazdušnih napada na položaje DAEŠ-a u Siriji.
Ruski avion Su-34 tokom vazdušnih napada na položaje DAEŠ-a u Siriji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant međunarodne operacije protiv DAEŠ-a u Iraku i Siriji Stiven Taunsend izjavio je da su ruski i sirijski avioni greškom gađali položaje snaga arapske koalicije.

Kako je rekao,  juče su vazdušni udari naneti u blizini grada Bab, i da je tada nekoliko ljudi stradalo.

Palmira - Sputnik Srbija
Sirijska vojska oslobodila antičku tvrđavu u Palmiri

„Juče su ruski avioni i letelice sirijskih snaga bombardovali pojedina mesta za koja su mislili da su u rukama terorista DAEŠ-a. Međutim, u pitanju su bile snage arapske koalicije. Primetivši da se DAEŠ povukao, pripadnici koalicije su ušli u ta mesta“, precizirao je Taunsend.

Prema njegovim rečima, američki stručnjaci primetili su šta se dogodilo, budući da su se nalazili na udaljenosti od oko pet kilometara od tih mesta.

„Oni su videli te vazdušne napade. Jasno je bilo da je napad izveden na položaje arapske koalicije. Ubrzo su putem specijalnih linija javili ruskim specijalistima, nakon čega je napad prekinut“, dodao je američki general.

„To se često događa, ali mehanizam za sprečavanje incidenata je ovog puta proradio. Veoma je komplikovana situacija kada na bojnom polju imate više armija odjednom“, zaključio je Taunsend.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala