Kosačov: Nadamo se da Amerika neće juriti sopstvene interese u Siriji

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se neće buniti ukoliko se SAD pridruže operacijama koje Rusija i njeni partneri sprovode u Siriji, ali ukoliko ponovo budu gledali isključivo sopstvene interese, tako nešto će izazvati zabrinutost i razočaranje, izjavio je šef međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

„Amerikanci nisu bili u stanju da organizuju efikasnu antiterorističku operaciju u Siriji, nisu formirali antiterorističku koaliciju i malo šta su učinili kako bi zaštitili prava i interese građana“, rekao je on.

Situacija u Siriji - Sputnik Srbija
SAD: Bezbednosne zone formirati u stabilnim zonama Sirije

Prema njegovim rečima, sve što su Rusija i njeni partneri učinili realno je doprinelo masovnim prekidom borbenih dejstava, što je bilo presudno za sprovođenje antiterorističke operacije.

Nešto ranije se oglasio glavnokomandujući američkih snaga na Bliskom istoku Džozef Votel, koji je rekao da je bezbednosne zone u Siriji moguće formirati isključivo u zonama gde se primenjuju mere stabilizacije i gde se već dostavlja humanitarna pomoć.

Votel je takođe naveo da SAD pregovaraju sa Turskom kako ta zemlja ne bi ušla u otvoreni sukob sa sirijskim Kurdima, s obzirom da bi to moglo da se loše odrazi na celokupan tok borbe protiv DAEŠ-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala