Eksplozija u Kragujevcu: Poginuo potpukovnik VS, potraga za radnicima (video)

© Foto : Ministarstvo odbraneMinistar odbrane Zoran Đorđević u poseti povređenim radnicima
Ministar odbrane Zoran Đorđević u poseti povređenim radnicima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna osoba je poginula, a tri su nestale, bilans je nesreće koja se danas dogodila u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu, gde je izbio požar, a potom i eksplozija. Žrtva je potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, koji je u u vojsci proveo 26 godina, a poslednje dve radio u tom zavodu.

Prema poslednjim informacijama sa lica mesta, tri osobe se vode kao nestale, ali mestu na kome se pretpostavlja da se nalaze još ne može da se priđe. kako javljaju mediji, odsečeno je i oko 70 radnika koji su se nakon eksplozije sklonili u šumu, oni su bezbedni i radi se na njihovoj evakuaciji. 

Pored toga, u eksploziji koja je odjeknula tokom gašenja požara povređeno je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a.    

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je da će Vojska Srbije u akciju raščišćavanja uključiti robota i dron sa noćnim kamerama, jer se lica za kojima se traga nalaze u zoni koja je još uvek opasna i kojoj ne može da se priđe.               

Požar je gasilo 40 vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda i lokalizovan je nešto pre 17 časova.

Đorđević je, međutim, upozorio da opasnost nakon eksplozije još nije prošla, da postoji opasnost od novih požara, kao i da je mesto nesreće i dalje nebezbedno jer se iz daljine vidi da požar još uvek tinja, pa je zbog toga uvedena mera zabrane prilaska mestu nesreće do dolaska ekipe iz Beograda.

​​On je precizirao da je u 13.20 došlo do eksplozije u objektu A 28 Tehničko-remontnog zavoda, namenjenom delaboraciji municije, nakon čega je požar zahvatio objekte A 28 i A 27.

Vatrogasne ekipe sastavljene od pripadnika MUP-a i pripadnika vatrogasne jedinice TRZ Kragujevac pristupile su gašenju požara, kada je, u 13.45, došlo do druge eksplozije, u pogonu za delaboraciju.

Đorđević je dodao da je eksplodirao magacin sa tromblonskim minama i drugim jakim eksplozivnim i ubojitim sredstvima, koja su bila predviđena za rasklapanje i uništenje.

Ministar odbrane je, takođe, istakao da je formirao komisiju koja treba da istraži uzroke i razloge ovog nemilog događaja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. 

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu dr Sazdanović rekao je da je nakon druge eksplozije i po dolasku ekipe civilne i vojne hitne pomoći, 25 pacijenata primljeno na hospitalizaciju, od čega su tri lica na posmatranju u Kliničkom centru, za koje u ovom trenutku može da se kaže da imaju specifične povrede.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku niko nije životno ugrožen i svaka dalja dijagnostika će biti pravovremena za sve primljene pacijente.

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala