Jevrejski centri u Americi na meti lažnih pretnji bombom

© Fotolia / Eugene FeyginAmerički policijski oficir
Američki policijski oficir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Peti put od početka godine jevrejski centri i škole u najmanje 13 saveznih država u SAD dobili su pretnje bombom koje su se ispostavile kao lažne, saopštila je Asocijacija jevrejske zajednice u Severnoj Americi.

Pretnje su upućene samo dan nakon što su nepoznati vandali oštetili i prevrnuli više od 500 nadgrobnih spomenika na Jevrejskom groblju u Filadelfiji.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp osudio antisemitizam u SAD

„Pripadnici naše zajednice moraju da vide brzu i snažnu akciju federalnih službi kako bi se identifikovali i uhapsili počinioci koji pokušavaju da izazovu strah i zabrinutost u našim zajednicama“, rekao je direktor jevrejske asocijacije, prenosi Rojters.

Jevrejske organizacije, predsednik SAD Donald Tramp i izraelski zvaničnici osudili su porast antisemitizma i pokušaje zastrašivanja, kao i vandalizam na jevrejskim grobljima.

„Predsednik Tramp najoštrije osuđuje te i sve druge oblike antisemitizma i činove mržnje“, rekao je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Incidente zajedno sa policijom istražuju FBI i odeljenje za građanska prava pri Ministarstvu pravde, ali detalji istrage nisu objavljeni.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala