Divlja panda pojela kozu

© REUTERS / Aaron P. BernsteinPanda Bao Bao jede bambus u zoološkom vrtu u Vašingtonu
Panda Bao Bao jede bambus u zoološkom vrtu u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Divlja panda pojela je seosku kozu u provinciji Sečuan na jugozapadu Kine, navodi agencija „Čajna njuz“.
Beba džinovske pande igra se u rezervatu Čengdu u kineskoj provinciji Sičuan - Sputnik Srbija
Smotani panda

Incident se dogodio u sredu u gradu Lešanu. Meštani su primetili pandu koja se spustila sa planine u blizini Mupinga, gde je lutala dvadesetak minuta, a zatim napala kozu. Kasnije su se na internetu pojavile slike krvavih kostiju.

Nakon što su dobili informacije o incidentu, zaposleni u Odeljenju za šume otišli su na mesto incidenta i prikupili uzorke izmeta pande.

Istog dana je u Lešanu primećena još jedna divlja panda, međutim, prema rečima meštana, ona je bila „opuštena i samo se odmarala u grmlju“. Odeljenje za šume saopštilo je da su se životinje vratile u šumu.

Čajna njuz“ navodi da je haštag „divlja panda pojela kozu“ imala oko 1,75 miliona pregleda na društvenoj mreži Veibo. Mnogi korisnici bili su iznenađeni da panda može da jede meso.

Smotani panda u pokušaju treninga - Sputnik Srbija
Smotani panda u pokušaju treninga

Prema rečima stručnjaka, iako su sada pande većinom biljojedi, njihovi preci jeli su meso i taj instinkt se očuvao u savremenim životinjama.

Velika panda je ugrožena vrsta i nalazi se u Kini pod posebnom zaštitom države. Slanje ovih životinja u različite zemlje postalo je tradicija koja se često naziva „diplomatijom pandi“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala