Kasniti s pismom sudu u Hagu bila bi velika greška

© AFP 2023 / Guus SchoonewilleMeđunarodni sud UN u Hagu
Međunarodni sud UN u Hagu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić nada se da je predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić našao način da Međunarodnom sudu pravde u Hagu dostavi na vreme pismo, kojim će ga obavestiti da Predsedništvo BiH nije donelo odluku o reviziji tužbe protiv Srbije, jer bi sve ostalo bilo velika greška.
Dragan Čović - Sputnik Srbija
Čović: Revizija je neverovatna politička greška

„Da smo ranije bili proaktivni i jedinstveni sigurno je da Bakir Izetbegović na temelju ovog što sada radi nikada ne bi ni podneo zahtev. Prema tome, ne smemo da kasnimo“, rekao je Stevandić.

On je istakao da se pokazalo da je Izetbegović, pošto su se predstavnici Srpske ujedinili posle predaje zahteva za reviziju tužbe protiv Srbije, bio potučen do nogu, jer su se protiv njega okrenuli Rusija, Amerika i Evropska unija, te da je počeo da se nudi da je spreman za dobro nakon što je sve učinio loše.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić najavio je da će posredstvom posebnog izaslanika uputiti pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu, kojim će ih obavestiti da Predsedništvo BiH nije donelo odluku o reviziji.

 

Izvor: Srna

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala