Napadač u Hajdelbergu nemački državljanin

© REUTERS / Michael DalderPolicija Nemačke
Policija Nemačke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muškarac koji je crnim automobilom marke „opel“ u subotu uleteo među pešake u nemačkom gradu Hajdelbergu i koji je ranjen prilikom hapšenja je 35-godišnji državljanin Nemačke, saopštila je gradska policija. Napadač je operisan, a detalji o njegovom stanju nisu saopšteni.

Ranije je saopšteno da je jedan od ranjenih u napadu preminuo. Policija Hajdelberga negirala je glasine da je napadač psihički bolestan. Identitet napadača se i dalje utvrđuje, izjavio je zvanični predstavnik gradske policije Norbert Šetcle za televizijski kanal N24.

„To su spekulacije koje su na mestu. Ne mogu to da potvrdim na ovaj način“, izjavio je on odgovarajući na pitanje novinara o psihičkom stanju napadača.

​„U ovom trenutku se bavimo utvrđivanjem identiteta osumnjičenog, time odakle je i kakvi su motivi njegovog postupka. Muškarac u ovom trenutku nije u stanju da govori. Ukazuju mu pomoć na klinici“, rekao je Šetcle i dodao da policija „još nema nikakve dokaze da je reč o terorističkom napadu“. 

Ranije je saopšteno da je vozač naoružan nožem naleteo automobilom na prolaznike u nemačkom gradu Hajdelbergu, ranivši troje ljudi. Policija je uspela da rani zločinca.

„Malo posle 16.00 časova, muškarac je u putničkom automobilu marke ’opel‘ uleteo među ljude na trgu Bizmarkplac u Hajdelbergu. Tri čoveka su ranjena, jedan od njih teško“, izjavio je zvanični predstavnik policije Manhajma David Faulheber.

Prema njegovim rečima, napadač je izašao iz automobila i, naoružan nožem, pokušao da se udalji. „Tamo ga je prepoznala policija koja je dobila signal od građana. Policija je tokom hapšenja upotrebila vatreno oružje, zločinac je teško ranjen“, naveo je policajac. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala