Kosačov Trampu: Da li ulazimo u novu trku u naoružanju

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najava predsednika SAD Donalda Trampa o jačanju nuklearnih kapaciteta mogla bi da pokrene novu trku u naoružanju Vašingtona i Moskve, upozorio je danas predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov.

On je rekao da će, ukoliko slogan Trampove kampanje „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ znači nuklearnu dominaciju, to vratiti svet u najgore vreme hladnoratovske trke u naoružanju.

Tramp je u intervjuu Rojtersu u četvrtak rekao da želi da ojača američki nuklearni arsenal kako bi obezbedio da SAD budu u tom smislu predvodnik, jer su, kako je naveo, zaostale po svojim kapacitetima u toj vrsti naoružanja.

Američka vojska - Sputnik Srbija
Tramp: Tražićemo „glomazan“ budžet za odbranu

On se takođe požalio na rusko razmeštanje krstarećih raketa, ocenjujući da je to kršenje sporazuma o kontroli naoružanja. Tramp je dodao da će to pitanje pokrenuti kada i ako se bude sreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kosačov je u postu na Fejsbuku ocenio da je ovo „najalarmantnija Trampova izjava po pitanju odnosa sa Rusijom“, prenosi Rojters.

Kako je dodao, tokom Hladnog rata Sovjetski Savez i SAD uvideli su da je postizanje nadmoći opasno i prihvatili doktrinu jednakosti kao najbolji način za osiguranje mira, naveo je on.

„Da li ulazimo u novu eru?“, zapitao je Kosačev i dodao da je što pre potrebno dati odgovor na to pitanje. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala