De Mistura pozvao na zajedničko rešenje krize

© AP Photo / Martial Trezzini/KeystoneSpecijalni izaslanik UN za Siriju Stafan De Mistura govori na otvaranju pregovora u Ženevi
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan De Mistura govori na otvaranju pregovora u Ženevi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura je na otvaranju pregovora u Ženevi pozvao strane u sukobu da rade zajedno na okončanju krize i stvaranju jedinstvene Sirije.

„Hajde da radimo zajedno kako bismo okončali strašni sukob i položili temelj za mirnu i jedinstvenu zemlju“, rekao je De Mistura pozdravljajući učesnike četvrte runde razgovora međusirijskih pregovora koji su se prvi put posle „Ženeve 1“ okupili za jednim stolom.

Četvrta runda pregovora u Ženevi počela je posle pauze od skoro godinu dana. Glavne teme razgovora su uspostavljanje nove vlade Sirije, nacrt novog ustava i održavanje izbora.

U svom govoru specijalni izaslanik generalnog sekretara UN o Siriji pozvao je učesnike sastanka u Ženevi da započnu rad na sprovođenju rezolucije Saveta bezbednosti UN 2254.

Specijalni izaslanik UN za Siriji Stafan de Mistura - Sputnik Srbija
De Mistura: Još ne shvatam šta je strategija SAD u Siriji

„Znamo šta će se desiti ako ne postignemo — više smrti, stradanja, više bede, više terorizma, više izbeglica. Zato vas sve pozivam da radite na sprovođenju Rezolucije 2254. To neće biti lako, ali moramo početi odmah i možemo da uradimo dobar posao, a za sada se nadamo da će se održati režim primirja“, rekao je De Mistura u Ženevi.

De Mistura je istakao značajan napredak koji je ostvaren u poslednjih nekoliko dana po pitanju stvaranja inkluzivne jedinstvene delegacije opozicije i dodao da je s tim u vezi potrebno više rada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala