Ivanić šalje novo pismo u Hag: BiH ne stoji iza revizije

© Sputnik . Aleksandar MilačićMladen Ivanić
Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je rekao da će nakon sutrašnje sednice Predsedništva BiH uputiti Međunarodnom sudu pravde novo pismo u kojem će taj sud obavestiti da iza revizije presude po tužbi protiv Srbije ne stoji BiH.
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov - Sputnik Srbija
Ivancov: Zahtev za reviziju bez saglasnosti institucija BiH

Podsetivši da je prvo pismo poslao u julu prošle godine, Ivanić je rekao da sledeće pismo još nije poslao i da čeka ishod sutrašnje sednice Predsedništva BiH, na kojoj će se odlučivati o tome da li će biti pokretanja revizije presude po tužbi protiv Srbije, koju je najavio bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, prenosi RTRS.

„Nakon toga čekam da vidim da li će se tužba podneti“, rekao je Ivanić.

On je naveo da će pismo biti upućeno u njegovo ime, ali kao pismo predsedavajućeg Predsedništva i da će jasno reći da BiH ne stoji iza tužbe.

Ivanić je dodao da će podsetiti da je takvo pismo svojevremeno napisao Alija Izetbegović još kada je tužba nastala i da je tada sud tražio od UN obrazloženje šta je Alija Izetbegović, kao i da je dobio obrazloženje da je on suveren države, bez obzira što je samo predsedavajući.

„E, ja sada sebe tumačim suverenom države koji će, pozivajući se na istu praksu suda, da kaže da iza ovoga ne stoji BiH jer ne stoji“, rekao je Ivanić.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala