Niki Hejli: SAD i Rusija mogu bolje, ali ne na uštrb američkih saveznika

© AP Photo / Richard DrewAmbasadorka SAD u UN Niki Hejli govori na zasedanju Saveta bezbednosti UN
Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli govori na zasedanju Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ambasador u UN Niki Hejli smatra da je poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve moguće uzimajući u obzir zajedničke pretnje, ali se ne može postići na račun evropskih saveznika Sjedinjenih Američkih Država.
Bela kuća u svitanje - Sputnik Srbija
Vašington: Sankcije Rusiji ostaju na snazi

„SAD smatraju da je moguće imati bolji odnos sa Rusijom. Na kraju krajeva, suočavamo se sa mnogim zajedničkim pretnjama. Ali dublja saradnja sa Rusijom ne može se postići na račun naših evropskih prijatelja i saveznika“, izjavila je Hejlijeva govoreći na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

Ona je kao primer navela sukob u Donbasu i ponovo pozvala Rusiju „da poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine“. Ponovila je stav Vašingtona da antiruske sankcije neće biti ukinute do potpune implementacije Minskih sporazuma.

Priznavanje dokumenata DNR i LNR u Rusiji — izazov pokušajima da se uspostavi mir

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisuje ukaz - Sputnik Srbija
Putin potpisao ukaz o priznavanju dokumenata građana Donbasa

Priznavanje dokumenata samoproglašenih DNR i LNR od strane Rusije je direktan izazov pokušajima da se uspostavi mir u Donbasu, izjavila je Hejlijeva.

„To što je Rusija nedavno priznala pasoše i druga nelegalna dokumenata koje izdaju separatisti koje Rusija podržava u Donjeckom i Luganskom regionu Ukrajine predstavlja direktan izazov naporima da se donese mir na istok Ukrajine“, istakla je Hejlijeva na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala