Rusija: Teško ćemo pobediti DAEŠ bez SAD

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaČlan komiteta za međunarodnu saradnju Saveta federacije Rusije Igor Morozov
Član komiteta za međunarodnu saradnju Saveta federacije Rusije Igor Morozov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bez učešća SAD biće veoma teško pobediti terorističku organizaciju DAEŠ, neophodno je tu borbu sprovoditi zajednički, izjavio je član međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Igor Morozov.

„Mislim da će to biti veoma teško, jer je nemoguće pobediti DAEŠ samo u jednoj zemlji, odnosno u Siriji, već je neophodno to učiniti i u Iraku. Međutim, ko će se tamo boriti? Ko će u toj zemlji bombardovati infrastrukturu, štabove i kampove?“, upitao je Igor Morozov.

Ruski demineri u Alepu - Sputnik Srbija
U Siriji poginula četiri ruska vojnika

Prema njegovim rečima, pobeda nad DAEŠ-om je moguća isključivo zajedničkim naporima, iako se trenutno vreme gubi zbog nedostatka želje Vašingtona da sarađuje sa Moskvom.

„U pitanju je monstrum koji mora da se ubija istovremeno sa svih strana. Međutim, Sjedinjene Države ne žele blisko da sarađuju sa Rusijom jer je donet zakon koji ograničava Pentagon da sarađuje sa ruskim Ministarstvom odbrane“, dodao je Morozov.

Ruski senator je izrazio zabrinutost i zbog toga što su teroristi DAEŠ-a već krenuli na jug i integrisali se na teritoriji Jordana.

„Gubi se izuzetno dragoceno vreme, tokom kog bismo mogli da završimo sa celom tom pričom i ne dozvolimo njihovo širenje ka jugu“, zaključio je Morozov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala