Nikolić odustao od kandidature za predsednika

© Sputnik / Maša RadovićAleksandar Vučić i Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana državnosti u Predsedništvu Srbije
Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana državnosti u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odustao je od kandidature za predsednika Srbije na predstojećim izborima. Vladina Kancelarija sa saradnju sa medijima saopštila je ranije da su Nikolić i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i predstojećim predsedničkim izborima.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorimo (video)

Nikolić se neće kandidovati na predsedničkim izborima uprkos najavama prethodnih dana, javili su elektronski mediji.

Kako se navodi, Nikolić je odustao od kandidature na dugo najavljivanom sastanku sa Vučićem iako su ga svi njegovi saradnici savetovali da ne odustane. 

U saopštenju Vlade navodi se da su predsednik i premijer u potpunosti saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Ne želim u rijaliti, politika nije trgovina

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze u vezi sa bosanskohercegovačkom tužbom za genocid protiv Srbije, kao i odbranom vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope. Dogovoreno je dnevno koordiniranje o ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju, stoji u saopštenju.

Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala