Izetbegović: Ako Ivanić ne definiše sednicu, ne dolazim

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović danas je nakon zasedanja Predsedništva SDA kazao da neće doći na vanrednu sednicu Predsedništva BiH, koju je predsedavajući Mladen Ivanić zakazao za četvrtak, „ako je Ivanić ne bude definisao na pravi način“.
Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, - Sputnik Srbija
Ivanić: Ključno pitanje kuda ide BiH

„Sednici ću se odazvati ako Ivanić spremi odluku koja menja raniju odluku. Ako tu budu neki zaključci kojima se odluke poništavaju, ja neću učestvovati“, rekao je Izetbegović, preneo je „Kliks“.

Sarajevski portal navodi da je Izetbegović „zbog optužbi da izaziva krizu, rekao da će je izazvati oni koji pritiscima traže da se radi mimo Ustava Bosne i Hercegovine“.

„Očekujemo da će Međunarodni sud pravde u Hagu prihvatiti naš zahtev (za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije) i da će biti doneta presuda koja odgovara stvarnom stanju, to jest da će biti dokazan genocid i odgovornost Srbije, odnosno Miloševićevog režima“, kazao je Izetbegović.

Navodi se da je on „naglasio kako revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije nije uperena protiv srpskog naroda nego da je reč o pravdi na čijoj osnovi BiH sa komšijama želi da ima bolje odnose u budućnosti“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala