SPS jednoglasno za Vučića

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Lider SPS-a Ivica Dačić
Lider SPS-a Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni odbor SPS-a usvojio je jednoglasno predlog da zajednički kandidat na predsedničkim izborima bude lider SNS-a Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić prihvatio kandidaturu

Lider SPS-a Ivica Dačić poručio je na sednici odbora da se ta stranka opredelila da nastupa na zajedničkom frontu i po principu „svi za jednog, jedan za sve“.

„Definisali smo našu politiku na početku. Naša partija može da ima predsedničkog kandidata i ja sam bio spreman da budem kandidat, ali od početka smo govorili da možemo da imamo zajedničkog kandidata i predložili smo da to bude Aleksandar Vučić, Vučić i niko drugi, o Tomislavu Nikoliću nismo ni razmišljali“, dodao je on.

Kako je rekao, Srbiji su potrebni jedinstvo i poverenje.

Svi postavljaju pitanje ko čiju podršku ima, kaže Dačić.

„Šta to nas briga, ti ljudi ne znaju kako se dobijaju predsednički izbori. Zna se ko ima podršku naroda, to je naš kandidat. Ne bi me iznenadilo da se Nikolić kandiduje, treba ili da se časno povuče ili će biti kandidat koji je osvojio najmanje glasova na predsedničkim izborima“, dodao je Dačić.

On je posavetovao Nikolića da se dogovori sa Vučićem.

„Vučić je taj koji uživa podršku naroda, svaka druga odluka bi bila pogrešna. Mogao sam i ja da se kandidujem, nisam želeo da se svrstavam sa onima koji su protiv Vučića“, rekao je on.

Dačić je naglasio i da će Vučić pobediti „jer ga podržava SPS“.

„Mi ne podržavamo gubitnike. SNS da se ne plaši šta će uraditi Nikolić, mene interesuje šta će uraditi Aleksandar Vučić. Ako se plaše da će otići odbornici, članovi stranke — ko je takva budala da ide sa gubitnikom?“, rekao je on.

Dačić je naglasio da će pobede biti „sa Nikolićem ili bez njega“.

Predsednik SPS-a je još jednom ponovio: „Vučić plus Dačić jednako pobeda u prvom krugu“.

 

Izvor: B 92   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala