Makfol: Tramp bi prema Rusiji mogao da bude čvršći nego što se očekivalo

© Sputnik / Jekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaMajkl Makfol
Majkl Makfol - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Makfol smatra da bi politika novog američkog predsednika Donalda Trampa prema Rusiji mogla da bude čvršća nego što se očekivalo.

„Da. Očekivanja su bila veoma visoka, ako se ima u vidu ono što je govorio Tramp dok je bio kandidat za predsednika. Govorio je mnogo toga što većina Amerikanaca, demokrata i republikanaca, ne podržava. Sada formira kabinet, mora da sluša šta govore ljudi“, rekao je Makfol.

Izabrani predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Nemam ništa sa Rusijom, mediji se šale

„Mislim da što dalje ovaj proces bude napredovao, to je manje verovatno da će ekstremni stavovi koje je ranije iznosio Tramp, biti sprovedeni u delo“, naglasio je Makfol.

On je, takođe, prokomentarisao, rezultate prvog sastanka šefova ruske i američke diplomatije, Sergeja Lavrova i Reksa Tilersona, i naveo da je za sada rano govoriti o daljim perspektivama odnosa. 

„Ne znam da li je to novi početak. Za sada je teško reći kakva će biti politika Trampove administracije prema Rusiji. Oni govore veoma različite stvari, koje ponekad protivreče predsedniku, a meni se čini da za sada nemaju jasnu međuresornu saradnju u vezi s oblikovanjem ove politike“, rekao je Makfol. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala