FBI ne planira da podigne optužnicu protiv Flina

© AP Photo / Carolyn KasterBivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika, Majkl Flin, pre početka sastanka predsednika SAD Donalda Trampa sa japanskim premijerom Šinzom Abeom
Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika, Majkl Flin, pre početka sastanka predsednika SAD Donalda Trampa sa japanskim premijerom Šinzom Abeom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkl Flin neće se suočiti sa optužnicom Federalnog istražnog biroa (FBI) zbog navodnog pružanja pogrešnih informacija o njegovim razgovorima sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejem Kisljakom toj agenciji, javili su lokalni mediji, pozivajući se na zvaničnike u policiji.
Majkl Flin - Sputnik Srbija
Trampov savetnik podneo ostavku

U ponedeljak uveče Flin je podneo ostavku nakon što su mediji na osnovu nezakonitih curenja tajnih informacija javili da je doveo u zabludu visoke američke zvaničnike o obimu njegovih razgovora sa ruskim ambasadorom. Konkretno, Flin je rekao da je prikrio činjenicu da je sa Kisljakom razgovarao o sankcijama Rusiji.

Tokom sastanka sa agentima FBI, Flin je negirao bilo kakve razgovore o sankcijama sa Kisljakom. Međutim, kada su ga agenti pitali da li je siguran u svoj odgovor, Flin je rekao da se ne seća, preneo je Si-En-En.

FBI smatra da je Flin sarađivao i dao iskrene odgovore, bez namere da obmane istražitelje, navodi Si-En-En.

Da je Flin lagao 24. januara tokom saslušanja u FBI, imao bi problema sa zakonom, jer se takva povreda smatra krivičnim delom, navode mediji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala