Vučić o Nikoliću bez komentara, Dačić: Sramotno je

© Tanjug / Zoran ŽestićIvica Dačić, Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović
Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić je na pitanje Tanjuga o kandidaturi Tomislava Nikolića ćutao i nije dao nikakav komentar, javlja ta agencija, dok je lider SPS Ivica Dačić ocenio da je, ako je vest tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Vučića.
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić rešio da se kandiduje za predsednika

„Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić“, rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je istakao da će, ako se Nikolić zaista kandiduje protiv Vučića, on lično i ceo SPS, kao i Dragan Marković Palma i Jedinstvena Srbija, još snažnije podržati Vučića.

„Jedino logično i racionalno je da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa Nikolićem ili bez njega, svejedno. A šta će uraditi Nikolić bez Vučića i to je jasno — ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno“, zaključio je Dačić.

Oglasila se i potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović, koja je rekla da bi volela lično od Nikolića da čuje da se kandidovao, zapitavši se da li on to pomaže opoziciji i deli SNS.

„Ako je tačno da će se Tomislav Nikolić kandidovati na izborima, to bih volela da čujem lično od Tomislava Nikolića. Ne želim da verujem da će se Tomislav Nikolić okrenuti protiv Srbije, SNS i Aleksandra Vučića“, rekla je Mihajlovićeva.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić o Nikoliću: Ako je tačno — sramotno je

Na najavu Nikolića da će se kandidovati reagovao je i ministar rada i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji je rekao da će se, ukoliko do toga dođe, Nikolić tako svrstati na stranu Jankovića i Jeremića, i da će onda biti jasno da Vučića izdaju političari ali da uz njega ostaje Srbija.

Kompromisi koje je pravio, pažnja sa kojom je nastupao prema Nikoliću, nažalost, pokazaće se kao još jedna Vučićeva dobra namera koja se okrenula protiv njega, navodi se u saopštenju.

„Aleksandar Vučić je izbor Srbije, njena odluka da bude stabilna i čvrsta, i Aleksandar Vučić zato neće ostati sam. I u meni lično i u PS-u Vučić ima saveznika i saborca i daćemo sve od sebe da njegova pobeda bude još ubedljivija jer će to biti pobeda Srbije“, saopštio je Vulin.

Svako u Srbiji ima pravo da se kandiduje, ali samo jedan jedini kandidat — Aleksandar Vučić — zaslužuje poverenje građana Srbije, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma povodom medijskih saznanja da je Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić ili Nikolić — pitanje je sad

„On nas je pomirio sa posvađanim državama u svetu, veliki broj investitora dolazi u poslednje četiri godine u Srbiju, i mi taj kontinuitet ne smemo da zaustavimo“, rekao je Marković.

Sputnjik je ranije javio da je Nikolić odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima.

Nikolić je odluku da se kandiduje doneo sinoć na proslavi svog 65. rođendana.

SNS u petak o kandidatu, neizvesno da li će Vučić prisustvovati sednici

Srpska napredna stranka sutra bi, na sednici Glavnog odbora, trebalo da donese odluku o jednoglasnom predlogu Predsedništva stranke da Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.

Kako RTS saznaje od članova Predsedništva, neizvesno je da li će se Vučić sutra uopšte pojaviti na sednici Glavnog odbora SNS.

 

Izvor: Tanjug, RTS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala