Nemiri stigli do centra Pariza (video)

© SputnikDemonstracije u Parizu
Demonstracije u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protesti i nemiri koji su započeli u znak podrške mladiću Teu, kojeg su navodno policajci silovali palicom, proširili su se danas na centar Pariza.

Oko 200 demonstranata okupilo se u četvrti Barbe, u kojoj su protestovali zbog navodnog silovanja. Zahtevali su pravdu za Tea uz povike: „Opraštamo, ali ne zaboravljamo“.

Protest se ipak pretvorio u nerede kada je deo demonstranata počeo da pali smeće i kontejnere.

Portparol policije je izjavio za Si-En-En kako su policajci bacili suzavac na demonstrante kako bi ih rasterali, a jednu osobu su uhapsili. Nakon što je bačen suzavac, demonstranti su se raširili po centru grada i po mestima koja su popularna među turistima i nastavili da izazivaju nerede.

Nemiri u Parizu - Sputnik Srbija
Pariz: Ponovo protesti i sukobi sa policijom (video, foto)

Mladić Teo je nakon hapšenja hospitalizovan i hitno operisan zbog teških povreda. Odmah nakon što se saznalo za incident, protesti podrške su krenuli iz Teove četvrti i otada se šire.

Policajci su suspendovani, jedan od njih je optužen za silovanje i prekomernu upotrebu sile, a ostala trojica za primenu prekomerne sile. Oko 250 osoba je uhapšeno otkako su počeli protesti i neredi.

Predsednik Fransoa Oland je posetio Tea u bolnici, a potom je posetio i četvrti u kojima je došlo do nereda i pozvao na mir, te najavio kako će raditi na poboljšanju odnosa između policije i imigranata.

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala