Suđenje Oliveru Ivanoviću vraćeno na početak

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVIC Oliver Ivanović
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oliver Ivanović mogao bi da se nađe na slobodi odmah pošto prođu neradni dani na Kosovu, kada će Ivanovićevi advokati podneti zahtev za njegovu odbranu sa slobode.

Apelacioni sud u Prištini poništio je presudu lideru SDP Oliveru Ivanoviću kojom je osuđen na devet godina zatvora. Ovo je za Sputnjik potvrdila sestra Olivera Ivanovića Nataša Ilić.

Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Ivanović: Uskoro se vraćam u politiku

„Oliver je dobio rešenje kojim je konačno oslobođen optužbi za 2000. godinu, dok je optužbe za 1999. godinu, koje se odnose na navodni ratni zločin, Apelacioni sud vratio na ponovno suđenje Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici. To znači da će se ponovo obaviti pretres tog predmeta i da će se ponovo ispitati svedoci za koje oni procene da su od značaja. Iskreno, ne verujem da će biti ispitani svi svedoci koji su bili u prvom postupku. U svakom slučaju, to suđenje će biti daleko kraće nego prethodno jer se sada sudi samo Oliveru, i mi se nadamo najboljem“, kaže ona.

Oliver Ivanović mogao bi da se nađe na slobodi odmah pošto prođu neradni dani na Kosovu, a Ivanovićevi advokati podneće  u ponedeljak zahtev za njegovu odbranu sa slobode.

„Iskreno se nadamo da će nadležni sudija doneti odluku da se on brani sa slobode“, rekla je Ilićeva.

I advokat Nebojša Vlajić potvrdio je da je sud potvrdio oslobađajuću presudu Ivanoviću za ubistvo Albanaca u severnom delu Mitrovice u februaru 2000. godine.

Odluku o tome da li će Ivanović ostati i dalje u pritvoru ili će biti pušten na slobodu doneće Osnovni sud u Mitrovici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala