Sve laži Bi-Bi-Sija o ruskim navijačima

© Sputnik / Aleksej Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuski navijači
Ruski navijači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivšeg vođu navijača Spartaka Vasilija Stepanova, poznatijeg kao Vasja Kiler, britanski „Gardijan“ je optužio da priprema nerede na svetskom prvenstvu koje će se održati u Moskvi 2018. godine. On je u intervju ruskoj televiziji „Lajf“ negirao te navode.
Ruski navijači - Sputnik Srbija
Britanski mediji plaše navijače „ruskim nasiljem“

U članku su ga predstavili kao jednog od navijača koji je pripremao nerede, a takođe ga optužuju za nerede u Marseju na leto 2016. godine za vreme šampionata Evrope.

On je objasnio da je u svom intervjuu televiziji Bi-Bi-Si 2, na koju se poziva „Gardijan“, zaista govorio o pripremama za domaći šampionat, ali da je obećao gostoprimstvo ruskih navijača.

„U intervjuu za Bi-Bi-Si 2 nisam tako govorio. Naprotiv, govorio sam da Rusija dočekuje goste sa hlebom i solju. To je bilo u novembru prošle godine“, naveo je Vasja Kiler.

On je dodao da je zaista komentarisao nerede u Marseju, naglašavajući da su britanski navijači isprovocirali ruske navijače.

Himna Srbija rusija - Sputnik Srbija
Grmele himne Srbije i Rusije, a navijači napravili spektakl sa zastavom

„Oni su se ponašali kao svinje, vređeli nas, to je bio samo odgovor koji su naduvali u strašnu priču i histeriju“, objasnio je bivši vođa navijača Spartaka.

On kaže da su u članku njegove izjave izvučene iz konteksta.

„Novinari ’Gardijana‘ su napisali laž, rečenice istrgnute iz kontesta televizijskog intervjua. Najverovatnije je to nastavak trovanja naše zemlje od strane zapadnih medija“, naglasio je navijač.

Vasja Kiler je dodao da ga je novinar Bi-bi-Sija 2, kojem je on dao intervju, upozorio na moguću pojavu u medijima gde se njegov stav predstavlja u iskrivljenom vidu.

„On je prokomentarisao da će zapadni novinari izvlačiti iz konteksta neke fraze i pisati ružne stvari“, zaključio je Vasilij Stepanov.

Beogradska arena pred utakmicu Crvena Zvezda-CSK - Sputnik Srbija
Tamo daleko: Navijači u Areni odali poštu „Aleksandrovu“

Prema članku „Gadijana“, u prilogu Bi-bi-Sija 2, koji će izaći uveče, predstavljena je grupa mladića koji su umešani u nerede i sukobljavaju se na šampionatu 2018. godine. Prvi od njih je nazvan Vasja Kiler — u članku se navode njegove reči o tome da mu je učešće u pokretu navijača dalo „principe i hrabrost“, kao i osećaj da se „nalazi na vrhu Everesta i da može sve“.

Citirajući samo ove reči, „Gardijan“ naziva Kilera organizatorom sukoba u Marseju za vreme prvenstva Evrope 2016. godine, dok on naglašava da se u to vreme nalazio kod kuće, jer je njegova porodica očekivala prinovu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala