Produktivan sastanak Lavrova i Tilersona

© Sputnik / Эduard PesovMinistr inostrannыh del RF Sergeй Lavrov i gossekretarь SŠA Reks Tillerson o vremя peregovorov v ramkah vstreči glav MID G20 v Bonne
Ministr inostrannыh del RF Sergeй Lavrov i gossekretarь SŠA Reks Tillerson o vremя peregovorov v ramkah vstreči glav MID G20 v Bonne - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i SAD su potvrdile zainteresovanost za borbu protiv terorizma, uključujući i u Siriji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na kraju sastanka sa šefom Stejt departmenta Reksom Tilersonom u Bonu.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Rusija se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja

Ruski ministar je rekao da je sastanak sa Tilersonom produktivan.

„Potvrdili smo postojanje zajedničkih interesa, pre svega što se tiče borbe protiv terorizma u kontekstu političkog rešavanja sirijske krize, kao i o drugim zemljama, gde je terorizam takođe pustio korene“, rekao je on.  

Prema rečima Lavrova, državni sekretar je potvrdio spremnost SAD da unapređuju odnose između Moskve i Vašingtona. Pri tome, on je naveo da se nesuglasice između dve države ne mogu rešiti odjednom.     

„Dogovorili smo se da nastavimo kontakte. Imaćemo za to mnogo mogućnosti narednih meseci“, rekao je Lavrov na kraju pregovora sa Tilersonom.

On je saopštio da su SAD zainteresovane za rešavanje krize u Siriji, kao i u Ukrajini. Tilerson je izrazio spremnost da podrži međusirijski proces u Astani, dodao je ruski šef diplomatije.

Na sastanku sa Tilersonom pitanje sankcija nije pokrenuto.

„Ne, nije bilo razgovora o sankcijama. Mi polazimo od toga da je to anomalija i oni koji su se za te sankcije zalagali, treba da ocene koliko je to efikasno i koliko je u skladu sa normalnim razgovorima između država“, rekao je Lavrov na sastanku u Bonu.

Šef američke diplomatije je potvrdio Trampovu spremnost da prevaziđe složenosti u odnosima sa SAD.

Sastanak Putina i Trampa će biti održan kada lideri Rusije i SAD budu smatrali da je to moguće, dodao je Lavrov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala