Francuski parlamentarac: Srpsku podržati u odbrani identiteta (video)

© Foto : youtube/https://www.youtube.com/watch?v=TebjZUEt5aAEduard Ferand
Eduard Ferand - Sputnik Srbija
Pratite nas
Došlo je vreme da Republika Srpska u BiH bude u poziciji da brani svoj identitet i u tome je treba podržati, rekao je francuski parlamentarac Eduard Ferand iz Kluba zastupnika Evrope nacija i sloboda, koji je reagovao na izveštaj Kristijana Dana Prede.

Poslanici Evropskog parlamenta razmatrali su rezoluciju o BiH, a danas će o ovoj rezoluciji glasati.

Ferand je izveštaj Dana Prede nazvao „naivnim“, optuživši Bošnjake kao glavni problem za Evropsku uniju.

Ovaj francuski parlamentarac takođe je poručio da u BiH postoji problem radikalnog islamizma i, kako kaže, „bošnjački entitet“ je taj koji je delovao u smeru razvoja tog radikalnog islamizma, dodajući da je to prava opasnost za Evropsku uniju.

Profesor Nenad Kecmanović - Sputnik Srbija
Srpska stabilnija od Bosne, pa Bakir ne zna kud udara

„Gospodine Preda, vaš izveštaj je naivan i zapravo je učestvovanje u ubistvu evropske nacije. Kada je 1975. godine Josip Broz Tito prvi put uveo muslimansku manjinu, to je izazvalo prve probleme. Naime, nikad takva manjina nije postojala i u ovom obliku je priznata kao jedna od narodnosti. Činjenica jeste da trenutno postoje dva entiteta na osnovu Dejtonskog sporazuma. Srbi su danas ti koji su najviše na udaru. Oni zapravo samo žele da odbrane svoju kulturu i politiku, a danas je hrvatska i muslimanska komponenta ta koja žele da ide u smeru pristupanja Evropskoj uniji kako bi ostvarila vlastite interese i ni zbog čega drugog“, rekao je Ferand.

Francuski parlamentarac je dodao da smatra da je došlo vreme da Republika Srpska u BiH bude u poziciji da brani svoj identitet i da je u tome treba podržati.

 

Izvor: RTRS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala