Tramp: „Ruska veza“ pokušaj da se sakriju greške u kampanji Klintonove

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp tokom sastanka u Beloj kući u Vašingtonu
Predsednik SAD Donald Tramp tokom sastanka u Beloj kući u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su izveštaji da on ima veze sa Rusijom „nonsens“ i pokušaj da se prikriju greške učinjene u predizbornoj kampanji njegovog bivšeg demokratskog rivala Hilari Klinton.

​This Russian connection non-sense is merely an attempt to cover-up the many mistakes made in Hillary Clinton's losing campaign.

​Ranije danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije komentarisalo je ovo pitanje nazivajući ga znakom igara i pregovaranja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mediji koji objavljuju lažne vesti poludeli su sa svojim teorijama zavere i zaslepljujućom mržnjom. Em-Es-En-Bi-Si i Si-En-En je nemoguće gledati. ’Foks‘ je odličan!“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

​Donald Tramp je u više navrata odbacio izveštaje o tome da ima ikakve veze sa Rusijom.

Američki lider takođe je naveo da je američka obaveštajna zajednica ilegalno davala informacije medijima u zemlji, čime se dovodi u pitanje umešanost Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i Federalnog istražnog biroa (FBI).

Sledeći tvit je bio opet na ovu temu: „Pravi skandal je u tome da ’obaveštajne službe‘ nelegalno dele tajne podatke kao da su bombone. To uopšte nije američki!“, napisao je Tramp na svojoj stranici na Tviteru.​

Tramp je odavno pozivao na politički dijalog sa Moskvom, posebno u vezi sa borbom protiv terorizma i izrazio spremnost za izgradnju pozitivnih odnosa sa Rusijom. Moskva već dugo zagovara ideju plodotvorne saradnje sa Vašingtonom.

Američki predsednik takođe je posumnjao je i da li je njegov prethodnik Barak Obama bio „previše mek“ prema Rusiji u vezi sa Krimom.

U utorak je portparol Bele kuće izjavio da američki predsednik Donald Tramp očekuje da Rusija „vrati Krim“ Ukrajini.

​Krim se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma 2014, kada je skoro 97 odsto stanovništva regiona glasalo za ponovno ujedinjenje. Sevastopolj, koji ima status federalnog grada, podržao je ovaj potez sa 95,6 odsto glasova.

Tokom izborne kampanje Tramp je tvrdio da će „razmotriti“ priznavanje Krim kao dela Rusije nakon referenduma na poluostrvu i dodao da su stanovnici Krima želeli da žive u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala