Narušavanje RSMD od strane Rusije izazvalo bi veliku zabrinutost u NATO-u

© AP Photo / Virginia MayoGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u sedištu NATO-a u Briselu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u sedištu NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
NATO ne komentariše informaciju o raspoređivanju ruskih raketa sa nuklearnim bojevim glavama, ali napominje da će svako kršenje Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa (RSMD) od strane Rusije izazvati ozbiljnu zabrinutost u Alijansi, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.
Krstareće rakete Samum - Sputnik Srbija
Amerikance uplašile ruske krstareće rakete

„Neću komentarisati pitanja u vezi sa obaveštajnim podacima, ali mogu da kažem da će svako nepoštovanje Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa od strane Rusije izazvati ozbiljnu zabrinutost u savezu“, rekao je on novinarima na pitanje da komentariše izjave o RSMD.

U utorak je list „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, javio da je ruska vojska pokrenula potpuno operativnu jedinicu kopnenih krstarećih raketa klase zemlja—zemlja koja, po mišljenju SAD, narušava ovaj sporazum.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je „Rusija bila i ostala posvećena svojim međunarodnim obavezama, uključujući i u okviru pomenutog sporazuma“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala