Mediji i kongresmeni poverovali u Flinov lažni nalog

© REUTERS / Mike SegarPredsednički kandidat Donald Tramp i penzionisani general-potpukovnik Majkl Flin tokom predizborne kampanje u Virdžiniji
Predsednički kandidat Donald Tramp i penzionisani general-potpukovnik Majkl Flin tokom predizborne kampanje u Virdžiniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva kongresmena iz redova demokrata iz Predstavničkog doma američkog Kongresa, kao i neki mediji, poverovali su u lažni nalog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Majkla Fina, piše „Mešebl“.
Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Majkl Flin - Sputnik Srbija
Flin se izvinio Pensu što ga je doveo u zabludu

Radi se o nalogu koji se pojavio 1. februara i nema oznaku koja potvrđuje njegovu autentičnost.

Na njemu su objavljeni sledeći tvitovi u Flinovo ime:

„Iako prihvatam odgovornosti za svoje postupke, mislim da je nepravedno da sam jedini žrtveni jarac za ono što se dogodilo“.

​„Ali ako je žrtveni jarac ono što je potrebno ovoj administraciji da nastavi da vodi napred ovu veliku naciju, ponosno ću ispuniti svoju dužnost“, piše u tvitu.

​Lider manjine u Predstavničkom domu Nensi Pelosi i kongresmen Merilenda Elajdža Kamings prihvatili su ove reči zdravo za gotovo. Govoreći na konferenciji za medije u Kongresu, oni su negodovali zbog toga što je Flin iskoristio termin „žrtveni jarac“.

Majkl Flin - Sputnik Srbija
Trampov savetnik podneo ostavku

Među medijima koji su citirali tvitove sa lažnog naloga je i list „Njujork tajms“, koji je kasnije uneo korekcije u svoj članak.

„Zbog uređivačke greške u ranijoj verziji teksta navedena su tri tvita sa nepotvrđenog naloga“, objasnile su novine.

U ponedeljak je Flin podneo ostavku na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika nakon što je „Vašington post“ objavio informacije o njegovim razgovorima sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom krajem decembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala