Još rano za optimizam na pregovorima u Astani

© Sputnik / Ilyas OmarovUčesnici sednice operativne grupe Rusije, Turske i Irana za kontrolu pregovora u Siriji koja se održava u Astani
Učesnici sednice operativne grupe Rusije, Turske i Irana za kontrolu pregovora u Siriji koja se održava u Astani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Još je rano za gajenje nade u potpisivanje nekog dokumenta po završetku još jedne runde pregovora o Siriji u Astani, izjavio je šef delegacije sirijskih vlasti na pregovorima u Astani Bašar Džafari.
Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolaze na sastanak u Moskvi - Sputnik Srbija
Astana — efikasna platforma za dijalog Damaska i opozicije

„Rano je za nade, jer, na primer, turska delegacija još nije stigla, kao ni predstavnici sirijske naoružane opozicije. Rano je govoriti o optimizmu“, odgovorio je Džafari novinarima na pitanje da li se nada potpisivanju dokumenta.

On je dodao da za sada nije planiran sastanak delegacije zvaničnog Damaska i predstavnika naoružane opozicije.

Plenarna sednica međunarodnog susreta o Siriji koja se održava u Astani će biti održana 16. februara u 10.-11. po lokalnom vremenu, izjavio je šef ruske delegacije Aleksandar Lavrentjev.

U utorak uveče sirijska državna televizija saopštila je da se početak drugog kruga pregovora o rešavanju sirijskog pitanja, koje je bilo zakazano u sredu, odlaže za 16. februar zbog toga što predstavnici Turske i delegacija naoružane opozicije Sirije nisu stigli na pregovore.

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštio da Damask negira optužbe na svoj račun od strane organizacije Hjuman rajts voč da su sirijske vladine snage koristile hemijsko oružje.

„Sirijske vlasti negiraju sve lažne optužbe, koje se nalaze u izveštaju organizacije Hjuman rajts voč, da su sirijska vojska i njeni saveznici koristili otrovna sredstva tokom oslobađanja Alepa“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala