Nikolić: Uskoro poznat kandidat, ja se neću sam kandidovati

© Tanjug / Dragan KujundžićPredsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je jedino izvesno da se neće sam kandidovati na predsedničkim izborima, kako se to spekulisalo, a kad je reč o njegovom dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da se „sve saznaje u dan-dva“.

„Možda ćete večeras to čuti od Aleksandra Vučića, možda sutra, ali sada ne“, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Nikolić je istakao da se, ukoliko ga ne kandiduje SNS, neće sam kandidovati na izborima, i istakao da Vučić i on procenjuju šta je najbolje za Srbiju.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić ili Nikolić — pitanje je sad

„Zasad je naš dogovor da smo uradili mnogo zajedno i da nastavimo dalje zajedno“, rekao je Nikolić.

Upitan o pojedinim istraživanjima koja Vučiću prognoziraju pobedu već u prvom krugu, Nikolić je odgovorio da bi Vučić mogao da pobedi apsolutno i lakše nego on, ali da može i on da odnese pobedu.

„Ali, reći da ja ne mogu da pobedim, onda treba da se kaže i ko će to da pobedi“, naglasio je Nikolić.

Upitan kako se oseća kada neki istaknuti članovi SNS govore da bi Vučić pre odneo pobedu od njega, Nikolić odgovara da ne vidi ništa loše u tome, ali da smatra da nije dobro iznositi u javnost nešto što nije stav stranke.

„Ali, ja sam navikao u ovih pet godina da pojedinci iz SNS potpuno mirno i slobodno iznose, ne bih rekao ni svoje mišljenje već ono za šta misle da bi meni moglo da nanese štetu“, rekao je Nikolić i dodao da to nisu procene već nečije želje.

Upitan da li želi da se kandiduje, Nikolić je rekao da često u životu kao političar nije radio ono što želi.

„Naći ćemo ono što je najbolje za Srbiju“, rekao je Nikolić i dodao da kandidat SNS nema konkurenciju, te da će i danas razgovarati sa Vučićem.

Nikolić je rekao i da svojom odlukom ne želi da poremeti odnose u Srbiji, i naveo da bi oni bili narušeni ukoliko bi se poremetili odnosi u SNS.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala