Slucki: Flinova ostavka negativan znak za dijalog Rusije i SAD

© AP Photo / Carolyn Kaster, FileBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija sa ostavkom savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkla Flina ima provokativni karakter, to je negativan znak za regulisanje rusko-američkog dijaloga, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne poslove ruske Dume Leonid Slucki.
Majkl Flin - Sputnik Srbija
Trampov savetnik podneo ostavku

„Cela situacija sa ostavkom savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkla Flina ima provokativni karakter. Ovo je neka vrsta negativnog signala kada je u pitanju regulisanje rusko-američkog dijaloga. Očigledno je da je Flin pod određenim pritiskom bio primoran da podnese ostavku. I predsednik Tramp ju je prihvatio. Povod je takođe izabran — kontakti sa ambasadorom Rusije, iako je to uobičajena diplomatska praksa“, rekao je Slucki novinarima.

„Pod takvim okolnostima, dolazi se do zaključka da su cilj bili rusko-američki odnosi, podrivanje poverenja u novu američku administraciju. Videćemo kako će se situacija dalje razvijati“, istakao je on.

Penzionisani general Kejt Kelog imenovan je umesto Flina za vršioca dužnosti savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika.

Jutros je o Flinovoj ostavci i imenovanju Keloga javio Si-En-En, pozivajući se na izvore. Kasnije je u saopštenju Bele kuće ova informacija potvrđena. Flin je priznao da je Beloj kući pružio nepotpune informacije o kontaktima sa ambasadorom Rusije u Vašingtonu Sergejem Kisljakom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala