Sastanak Putina i Trampa u julu

© AFP 2023 / JEWEL SAMAD/JIM WATSONPredsednik SAD Donald Tramp i predsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp će se u svakom slučaju sastati na samitu „dvadesetorke“ u Nemačkoj, a zasad nema dogovora za raniji susret.
SAD i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija
Amerika nikada nije imala boljeg prijatelja od Rusije

„O mogućem sastanu Putina i Trampa zasada se ne zna ništa konkretno, nisu odrađeni rokovi. Mi polazimo od toga da je ove godine u julu G20 u Nemačkoj, gde će se na ovaj ili onaj način predsednici sastati, ali kao što znate, kada je u pitanju mogućnost ranijeg sastanka: zasad se ne zna ništa konkretno“, rekao je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kada će biti održan sastanak dvojice lidera.

On nije želeo da komentariše spekulacije da je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Majkl Flin razgovarao sa ruskim ambasadorom u SAD Sergej Kisljak o ukidanju sankcija Moskvi.

U petak je Putin nakon razgovora sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom rekao novinarima da bi u Ljubljani mogao da bude organizovan sastanak lidera Rusije i SAD, ali da to zavisi od situacije.

Ruski i američki lider održali su telefonski razgovor 28. januara. Razgovor je trajao oko 40 minuta.

Prema navodima Ministarstva inostranih poslova Rusije, Putin i Tramp su razgovarali o Iranu, Severnoj Koreji, kao i o neširenju oružja za masovno uništenje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala