Erdogan: Turska vojska ušla u centar grada Baba

© REUTERS / Khalil AshawiTurska vojska i pripadnici slobodne sirijske armije u predgrađu grada El Bab u Siriji
Turska vojska i pripadnici slobodne sirijske armije u predgrađu grada El Bab u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se turske trupe nalaze u centru sirijskog grada Baba, koji su zarobili borci terorističke grupe DAEŠ.
Turska vojna vozila kreću se prema gradu El Bab u Siriji - Sputnik Srbija
Sirijska vojska opkolila teroriste u Babu

„Naše trupe zajedno sa snagama slobodne sirijske armije ušle su u Bab… Sada teroristi DAEŠ-a napuštaju taj grad“, rekao je Erdogan novinarima, prenosi list „Haberturk“.

Erdogan je dodao da je krajnji cilj turske vojne operacije na severu Sirije oslobađanje regiona od terorista, uključujući i Raku, defakto sedišta DAEŠ-a.

„Nećemo se zaustaviti posle Baba. Bab nije naš krajnji cilj. Naš krajnji cilj je da očistimo ovaj region od DAEŠ-a. Glavno uporište DAEŠ-a je Raka. Nakon čišćenja Rake, region će istinski biti očišćen od terorista“, istakao je Erdogan, prenosi „Haberturk“.

​U subotu je Ministarstvo odbrane Rusije izdalo saopštenje u kojem se navodi da je sirijska vojska uz podršku ruske avijacije uništila uporište DAEŠ-a u blizini grada Baba u pokrajini Alep.

Sirijska vojska bila je u ofanzivi na grad Bab sa zapada i juga, dok su turska vojska i njeni saveznici iz koalicije „Štit Eufrata“ vodili borbe u severnim i istočnim predgrađima tog grada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala