Udruženje kosmetskih stradalnika: Naše su oči uprte u Haradinaja

© AP Photo / Darko VojinovicGrupa stručnjaka za međunarodno pravo, sa bivšim ombudsmanom Marekom Novickim na čelu, od 2006. godine se bavi tužbama kosovskih Srba, Roma i Albanaca protiv misije Ujedinjenih nacija. Smatraju je odgovornom zato što nije zaštitila članove njihovih porodica koji su nestali ili ubijeni u pogromima OVK.
Grupa stručnjaka za međunarodno pravo, sa bivšim ombudsmanom Marekom Novickim na čelu, od 2006. godine se bavi tužbama kosovskih Srba, Roma i Albanaca protiv misije Ujedinjenih nacija. Smatraju je odgovornom zato što nije zaštitila članove njihovih porodica koji su nestali ili ubijeni u pogromima OVK. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje porodica kosmetskih stradalnika izrazilo je nadu da će se Ramušem Haradinajem, ukoliko ne bude izručen Srbiji, profesionalno, odgovorno i nepristrasno baviti Specijalni sud za zločine OVK.
OVK - Sputnik Srbija
Haradinaj budi „pse rata“ protiv Srbije

„S obzirom da se već dugo ni pred jednim sudom ne vode sudski procesi protiv inspiratora, nalogodavaca ili izvršilaca monstruoznih masovnih i pojedinačnih zločina nad više od 3.500 Srba i nealbanaca, naše su oči uprte u Ramuša Haradinaja“, navodi se u saopštenju Udruženja i dodaje se da smatraju „da o zločinima, koje je on kao komandant takozvane OVK naredio i počinio, ima obilje dokaza“.

„Nisu valjda svi svedoci njegovih zlodela ubijeni ili zaplašeni, pa da, opet, ostane nekažnjen ’zbog nedostatka dokaza‘“, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, osim zločina nad Srbima, nealbancima i nelojalnim Albancima, koji su počinjeni u operativnoj zoni koja je bila pod komandom Ramuša Haradinaja, njegovo se ime dovodi i u vezu sa logorima za Srbe u Albaniji do kojih su nesrećni Srbi, pre svega zarad trgovine organima, prevoženi iz Kline, Đakovice, Dečana, Peći, Istoka…

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala